Mikä ihmeen Halolla päähän?

Tuplasti Haloa

Sieltä ne talvipesästään mönkivät, kolme pientä tapahtumanjärjestäjää ja hieroivat talvihorroksen unihiekkoja silmistään. Heikko Halon kaje vetää kolmikkoa puoleensa ja luottavaisena, mitään tulevasta tietämättä, kolmikko kurottaa Halon suuntaan. Matkalla Haloa kohti on haasteita, joita ratkotaan yksi kerrallaan. Viime Halolla päähän-tapahtuman jälkeinen suru-uutinen Hirvikosken maaseutuhotellin isännän, Auliksen, poismenosta hiljentää kolmikon ja he suuntaavat sydämellisen kiitoksensa tuolle avarakatseiselle, joustavalle ja myönteisesti ajattelevalle miehelle, joka antoi Halon tulvia Hirvikosken ovista sisään. Saamme kuulla loppuvuodesta, että Auliksen tytär jatkaa Hotellin pitoa ja suureksi iloksemme hän ottaa Halon yhtä avoimin mielin vastaan kuin isänsä. 

Välillä Halo himmenee edessämme ja jatko näyttää epävarmalta. Onneksemme meillä on viisaita opastajia, jotka osaavat kysyä oikeita kysymyksiä ja niiden avulla ohjata takaisin Halon polulle. Ihmisenä unohtaa välillä, että emme ole täällä todellakaan yksin ja saamme kaiken sen avun minkä tarvitsemme, kun vain pyydämme. Ja me pyysimme. Henkimaailma kuuli meidät ja Halo kirkastui välittömästi vapauttaen meidät epäilyksistämme ja huolistamme. Kaikki järjestyy, kun vain luotamme, että meitä viedään juuri sinne, minne pitää, vaikka omasta taskulampusta patterit olisikin loppu. Halotiimi jatkaa matkaa syvässä luottamuksessa, kiitollisena saamistaan opeista ja kohtaamistaan opettajista.

Jo parin vuoden ajan olemme tunteneet, että Halo haluaa kasvaa. Tuo kasvun paine on tullut niin asiakkaiden, Halontuojien kuin Hirvikosken henkilökunnankin suunnalta. Emme halua olla Haloa rajoittamassa, joten iloksenne ilmoitamme, että tänä vuonna 2024 Halolla päähän tapahtuma on kaksipäiväinen ja tapahtumapäivät ovat lauantai ja sunnuntai 25.-26.5. Halo on vapaa ja muokkautuu kuhunkin hetkeen juuri sellaiseksi, mikä tarpeen on. Me ihmiset olemme se sama, kaikesta vapaa Halo. Tätä sielun, mielen ja hengen vapautta tahdomme tänä vuonna erityisesti vahvistaa ja Halolla päähän 2024 tapahtuman teema onkin Vapaus. Kutsumme teidät kaikki Halon ystävät vahvistamaan vapautta itsessämme ja toisissamme. Kuule vapauttavan Halon kutsu, ota kekarat, kaverit ja naapurit völjyyn ja tule tekemään Halolla päähän 2024 tapahtumasta juuri se mikä sen kuuluu olla, kun juuri sinä olet mukana! Sydämellisesti tervetuloa!

Halontuojat

Istun kotonani keittiön pöydän äärellä ja teetä siemaillen katselen ikkunasta kuinka aurinko
paistaa pilvettömältä taivaalta kirkastaen vielä lumista maisemaa niin, että joutuu oikein
siristämään silmiään. On pääsiäismaanantai ja keittiön pöydälle onkin kasaantunut keko mitä
kummallisempia muovihahmoja suklaamunien kätköistä. Näky on yhtäaikaa jotenkin
huvittava ja surullinen. Mitä kaikkea muuta tuollakin energialla olisi voinut kenties saada
aikaan?
Neljän päivän pääsiäisvapaat on hujahtaneet melko arkisesti lapsiperheen rytmeissä ja
flunssakierrettä pyörittäessä. Henki alkaa kulkea sen verran, että saimme päivitettyä Hannun
kanssa tapahtuman nettisivuja ja laitettua facemarkkinointia liikkeelle. Tänä vuonna hoitajat
ovat löytäneet tapahtumamme hyvin ja tuntuukin, että tämän kevään teemaksi muodostui
halontuojat. Halontuojia ovat kaikki, jotka kulkevat halon ajatus mukanaan ja joilla on vilpitön
visio oman halonsa parantavasta ja hyvää tekevästä vaikutuksesta muille. Sillä, missä
muodossa kunkin halo esiintyy, ei ole merkitystä, halo voi tulla hoitona, hoitavana tuotteena,
kauniina koriste-esineenä, kupillisena höyryävää kahvia tai hymynä, jonka nähtyään on
aavistuksen toiveikkaampi olo. Itselle hauskinta henkisissä tapahtumissa onkin se, ettei
koskaan tiedä, että missä muodossa halon kohtaa. Etukäteen saattaa tulla odotuksia ja
toiveitakin, mutta halo on kyllä melkonen veitikka, sillä se ohittaa egosta nousevat haihattelut
ja liian ilmeiset odotukset. Joskus sitä on jo kotimatkalla hieman pettyneenä, että en nyt
sitten haloa kohdannutkaan ja silloin se jysähtää, oivallus! Toivonkin, että kun
tapahtumassamme hoitajat ja hoidettavat, asiakkaat ja myyjät, järjestäjät ja osallistujat
kohtaavat toisiaan, kohtaa halontuoja toisen, jolloin molemmilla on mahdollisuus osua
halonsäteeseen riippumatta siitä kumpi istuu hoitajan, myyjän tai asiakkaan pallilla.
Teestä on jäljellä enää hituset kupin pohjalla. Yllätysmunahahmot katsovat minua
syyttävästi: “ Etkö nähnyt sitä haloa, jonka mukanamme toimme?” Katson pihalle aurinkoon
ja hymyilen, osui ja upposi, halo.

Sielun polulla – jo kolmatta kertaa

Nyt se on pidetty ja mustaa valkoiselle laitettu. Tapahtumapalaverissa päätimme, että Halolla päähän kolmonen järjestetään la 20.5.2023. Vaikka edelleenkin tapahtuman järjestäminen on kutkuttavaa ja hauskaa, niin enää mukana ei kulje se iso epämääräisyyden ja pelon tunne siitä, että miten kaikki hoituu ja onko kaikki nyt varmasti muistettu hoitaa. Kyllähän niitä välipaniikkeja aina matkan varrella saattaa tulla, mutta tuntuipa todella hyvälle tänään istua kolmikkomme kanssa ja käydä tapahtuman pääpiirteet läpi. Asiat tulivat muistista ja jokainen löysi oman tonttinsa. Jotain vanhaa ja tuttua ja jotain uutta ja itsellekin erilaista. Ja vaikka tapahtuman järkkääminen aina ottaa oman aikansa, niin jostain haloisasta syystä ei tämän tapahtuman tekeminen ole kertaakaan tuntunut siltä, että se olisi jostain muusta pois. Oikein taas odotan, että saan ottaa kontaktia luennoitsijoihin ja laitella markkinointiviestejä menemään. Tätä se varmaankin on, kun tekee jotain, joka on sitä omaa sielun suunnitelmaa ja polkua. Silloin kaikki loksahtelee kohdilleen omalla painollaan, eikä isotkaan asiat stressaa liikaa. Eli rakkaat tapahtumakävijämme, vanhat ja uudet, laittakaahan kalenteriin merkintä 20.5 ja vinkatkaa kaverillekin. Paikkatiedot, luennoitsijat yms. yksityiskohdat varmistuvat pala kerrallaan ja näitä palasia voit käydä kurkkailemassa nettisivuiltamme, joita päivitetään sitä mukaa, kun asiat vahvistuvat. Haloa ja lämpöä pimeimpään vuodenaikaamme. Nyt on lupa ladata 🙂

-Heidi

Mikä ihmeen Halolla päähän?

Tapahtumamme saattaa äkkinäisessä herättää ihmetystä. Mikä ihmeen Halolla päähän? Tavataanko saunan takana vai mistä oikein on kysymys? Tapahtumamme sai alkunsa, kun Heidi ja Hannu paluumuuttivat 20 vuoden kaupunkielämäkierroksensa jälkeen takaisin syntymäpitäjäänsä Kinnulaan. Noora oli tehnyt saman valinnan jo vuosia aiemmin ja päätynyt asumaan Lestijärvelle, Kinnulan naapurikuntaan. Olimme kaikki yläasteella samalla luokalla ja yhteys säilyi vaikka opiskelu- ja työelämä johdattikin meitä eri paikkakunnille. Jälleennäkeminen muodostuikin merkityksellisemmäksi kuin olimme aavistaneetkaan, kun havaitsimme, että meitä kaikkia oli elämän pyörteissä lyöty Halolla päähän. Lyönnit olivat olleet sen verran napakoita, että kenenkään meistä ei tarvinnut kyseenalaistaa Halon voimaa ja olemassaoloa. Meille Halo on sielunvaloa, jonka oivaltamiseen ja tiedostamiseen tarvitaan joskus melko rajujakin kolautuksia ja suunnan muutoksia. Jokainen meistä on käynyt oman reittinsä Halonpolulle, mutta miten huikeaa on, että meidän polkumme löysivät toisensa ja saamme nyt kulkea yhteistä sielunperheen matkaa toinen toisiamme tukien ja vahvistaen.

Melko pian jälleennäkemisen jälkeen aloimme jo pohtia miten voisimme omalta osaltamme lisätä Halon määrää pohjoisen Keski-Suomen alueella. Olimme jo tutustuneet omilla oivalluksen poluillamme erilaisiin valotyöntekijöihin ja parantajiin sekä kouluttautuneet myös itse eri tyyppisiin hoitomenetelmiin. Tuntuikin luontevalle lähteä suunnittelemaan henkiseen hyvinvointiin ja luontaishoitoihin liittyvää tapahtumaa. Ensimmäinen tapahtuma näki Halonsa 21.5.2021 Salamajärven kansallispuiston idyllisessä luontoympäristössä Koirasalmen luontotuvalla. Kun päätös tapahtumasta oli lyöty lukkoon, yllätyimme positiivisesti, kuinka helposti kaikki lähti sujumaan. Puskaradio ja facebook mainonta saivat puhelimemme soimaan ja pian meillä olikin parikymmenta hoitajaa, luennoitsijaa ja tuotemyyjää kasassa. Itse tapahtumapäivä oli koko toukokuun kylmin ja epäilimme, että lähtevätkö ihmiset räntäsateessa metsän keskelle, mutta aivan turhaan. Tapahtumalle oli selkeää tilausta ja 150 Halon tarvitsijaa saapui paikalle ja tupa oli täynnä. Huikeaa oli myös kokea se lämmin energia, joka paikalla olijoista syntyi. Tapahtumalle pyydettiinkin heti jatkoa ja hoitajat alkoivat samantien ilmoittautumaan seuraavaan tapahtumaamme. Hetken tapahtumasta toivuttuamme olikin selvää, että Halolla päähän-tapahtuman tarina tulee jatkumaan. Emme kuitenkaan halua lukita tapahtumaamme tiettyyn paikkaan ja formaattiin, vaan tahdomme viedä Haloa eri paikkoihin, joten kevään 2022 paikaksi valikoitui Maaseutuhotelli Hirvikoski Lestijärven rantamaisemissa. Kirjoittaessani tätä blogia joulun aikaan 2021 tuntuu keväinen toukokuu vielä varsin kaukaiselta, mutta järjestelytyöt ovat jo täydessä vauhdissa. Iloksemme olemme saaneet huomata, että Halon taika toimii jälleen ja asiat etenevät hyvässä energiassa. Kiitollisina siitä, että meitä lyötiin Halolla päähän, haluamme tarjota Halokokemuksia myös muille. Sitä on Halolla päähän. 

– Heidi